Arbete med betong och puts

Arbete med betong och puts inomhus

Det är inte bara fasader som man kan använda sig av betong och puts det är även ett populärt inslag inomhus. Något som blir alltmer populärt är microcement.

Var förberedd på att det kommer att samlas damm när man arbetar med puts och microcement. Det kan vara svårt att städa bort allt det fina dammet. Här är det viktigt att använda sig av en bra industridammsugare som klarar av att suga upp allt det fina putsdammet. Använd även en fuktig trasa för att torka igenom allt.

Varför använda microcement?

En av de främsta anledningarna till att man väljer microcement i sitt hem är att man slipper fogar och får en helt slät yta. Det ser inte bara snyggt ut utan gör även att städningen blir enklare. Fogar är svåra att hålla rent och kan missfärgas med åren.

Microcement passar utmärkt i våtutrymmen då det är ett tåligt och hållbart material som lätt går att torka av. Du behöver inte heller ta bort exempelvis kakel om det är bra uppbyggt och fortfarande har ett intakt tätskikt utan du kan applicera microcement direkt ovanpå vilket minskar kostnaden för en renovering.

När du väljer microcement i ditt hem tänk på att välja en hantverkare som har arbetat med det innan så att ni kan vara säkra på att resultatet blir bra. Det kan vara svårt att få det jämnt och snyggt om man aldrig tidigare har arbetat med microcement eller liknande material.

Sist men inte minst så blir resultatet snyggt och estetiskt tilltalande. Med microcement blir det en slät snygg yta men som har lite rörelse och liv i sig. Det finns olika pigment att välja mellan så att ni kan få den nyans ni önskar på väggar eller golv.

Var kan man använda microcement?

Du kan i princip använda microcement var du än önskar tex en vägg eller ett golv. De ställen i hemmet som microcement är populär är i badrum på väggar och golv, i köket som bänkskiva eller som stänkskydd och i tvättstugan på golv och väggar. Det vill säga på alla platser som kräver en lösning som tål vatten och fukt.

Efter alla våtutrymmen så är det även en populär lösning som golv i källare eller garage där man önskar ett tåligt men snyggt golv.